1-3 İŞ GÜNÜNDE KARGOLANMAKTADIR
1-3 İŞ GÜNÜNDE KARGOLANMAKTADIR
1-3 İŞ GÜNÜNDE KARGOLANMAKTADIR
İlk Adım Ayakkabısı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir

İlk Adım Ayakkabısı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir


Ebeveynler için şüphesiz ki en heyecanlı an, bebeklerinin ilk adımlarını attığını gördükleri zamandır. Bebeklerin o ilk adımlarını atmak için sarf ettikleri çaba ve yapabildiklerinde elde ettikleri mutluluk görülmeye değerdir. Bu aşamadan sonra bebeğinizin ayağının omurga gelişimini destekleyen doğru ayakkabı türünü seçmeniz çok önemlidir.


Yürüme Öncesi Dönem


Bu dönemde bebeğinizin zemini hissetmesi ve çıplak ayakla basması önerilir. Çünkü bu dönemde bebeklerin ayak iskelet sistemi hızla büyür.  Yürümeye başlamadan önce sadece pamuklu kaydırmaz çorap ve deri, hava alan patiklerle ayak ısısının korunması önemlidir.


İlk Adım Dönemi


İlk adımlar atılmaya başlandıktan sonra ise bebeğiniz için kaymaz, bileği kavrayan, esnek ama iyi bir formu olan anatomik , geniş tabanlı ve hafif ayakkabılar seçilmelidir. Bunun sebebi ise bebeğinizin özgürce doğal adım atma refleksini yaşayarak yürümeyi öğrenmesi gerektiğindendir. Ayaklardaki iç taban gelişimi süreci boyunca ayak kavislerinin oluşumunu destekleyen hafif ayakkabılar kullanılmalıdır. Bebeğinizin ayaklarının nefes almasına izin verebilecek ayakkabılar tercih edilmeli, bu nedenle sentetik ve suni malzemelerden kaçınılmalıdır. Deri ayakkabılar bebeklerin yere daha sağlam basmasını sağlar ve düşmelerine engel olur.


İlk adım ayakkabılarının normal şartlarda mevsime uygun olarak tercih edilmesi gerekir. Yani ayakkabılar mevsim çok soğuksa üşütmemeli, çok sıcaksa da terletmemelidir. Bu noktada da yine hava geçirgen nefes alan %100 deri ayakkabılar tercih olmalıdır. İlk adım ayakkabıları yaz aylarına rast geliyorsa, sandalet gibi önü tam açık olanlardan olmamalı, takılıp düşmelerden korumak için önü kapalı ama yanları açık, bilekten desteklenmiş ayakkabılar tercih edilmelidir.


Her biri özel el işçiliği ile üretilen 0-3 yaş grubu Yoyo Junior markalı patiklerimizin rengarenk kız erkek, yazlık ve kışlık model ve çeşitlerine sitemizden ulaşabilir, bebeğiniz için güvenle tercih edebilirsiniz.