1-3 İŞ GÜNÜNDE KARGOLANMAKTADIR
1-3 İŞ GÜNÜNDE KARGOLANMAKTADIR
1-3 İŞ GÜNÜNDE KARGOLANMAKTADIR
Bebek Ayakkabı Numarası Nasıl Ölçülür?

Bebek Ayakkabı Numarası Nasıl Ölçülür?

Hızla büyüyen bebeklerin ayaklarını büyütmek bebek ayakkabısı bir numaralı seçim, her anne baba için karar vermesi zor olan bir sorun . Bebeğinizin rahatlığı ve konforu da her şeyin üstünde gelir çok iyi yolculuk. Özellikle de çocukların ayak sağlığı söz konusu olduğunda ayakkabı her yönü oldukça önemlidir. İşte bu yazımızda bebek ayak numarası nasıl ölçülür? Hangi ayda kaç numara ayakkabı tercihi sorularının yanıtlarını arayacağız.


Her Bebek Farklı Ayak Yapısına Sahip Olabilir


Her doğumda üremeyle birlikte ayak büyüme hızı da farklılaşabilir. Aynı zamanda ayaklarda gruplar olarak da gruplar mevcut. Kimi kalktığında daha tombul, iri ayaklar ,kimi kalksa daha ince ve zayıf biçimli ayaklar olabilir. Bunun yanında seçim ayakkabısı yaparken bebek ayağındaki farklılıklar da göz ardı etmemek gerekir ve bebek ayakkabı numarasının doğru belirlenmesi çok önemlidir. 


Bebek ayakkabı numaralarını belirlemeden önce bebek ayak numarasını belirleme konusunda dikkatli olun. Bebeklerin ayak numaralarının yanlış olduğuna, yanlış ayakkabı tercihi yapılmasına ve özellikle miniklerin ayaklarına zarar verir. Bebek ayak numarasının belirlenmesi ve ayına göre yapılmalıdır.


Bebek Ayak Ölçüsü Hesaplama Nasıl Yapılır? 


Bebeklerin ayak ölçümlerini hesaplamak için aşağıdaki kullanımları gözden geçirme:


Ölçüm İçin Gerekli Malzemeleri Hazırlayın

  • Kağıt veya karton
  • Kalem
  • Rulo şeklinde bir cetvel veya mezura

Bebeğinizin Ayaklarını Hazırlayın

  • Bebeğinizi rahat bir şekilde oturtun veya yatırın.
  • Bebeğinizin ayaklarının çıplak olmasına dikkat edin. 

Ayak Uzunluğunun Ölçüsü


  • Kağıt veya kartonu düz bir zemine yerleştirin.
  • Kartonun köşesine ulaştığı topunu yerleştirdiğini ve ayak başparmağının olduğu noktayı tuttuğunu.
  • Bebeğin ağzını açma ve cetveli veya mezuraları aralarında yaptıkları noktanın kartonun kenarına olan uzaklığını ölçün. 
  • Ayak parmak uçlarının ile topuğun en arka kısmı arasındaki uzunluklar cm genişliğini boyundan sonra tam ayak numarasını belirleyebilirsiniz.

Bebek Ayak Numarası Hesaplama Aya Göre Nasıl Olmalıdır?


Bebeğinizin ayak gelişimiyle doğum olarak ay ay kaç numara ayakkabı tercihi tüyleriyle birlikte bakalım. İşte  bebek numarasını hesaplarken göz önünde bulundurmanız gereken önemli noktalar; 

  • 0-6 ay arası bebeklerin ayak uzunluğu 9 cm e yakındır. 6 aylık bebek ayak numarası yaklaşık 16'dir.
  • 6-12 ay arasında 10,5 cm'ye ulaşan ayak numarası 17-18 arasında. Yani 12 aylık bebek ayak numarası 18'e tekabul eder.
  • 12-18 ay arası bebeklerin ayak ölçüsü 12 cm'e ulaşırken,16 aylık bebek ayak numarası 20'den başlar.
  • 18-27 ay arası bebeklerin ayak uzunluğu artık 13 cm olmuştur ve bu aylar arasında yani 18 ay bebek ayak numarası 21'e yakındır.
  • 2-3 yaşına ulaşmış bebek ayak uzunluğu 14 cm'e ulaşmıştır. 2-3 yaş arası erkekler ayakkabı numarası da 23 ve üzeridir. 

Önceki ofis verilerimiz ve ay aralığı her bebekten bebeğe değişkenlik seçenekleri. Yoyo Junior marka ilk adım ayakkabısı tercihlerinizde ise aşağıda belirtilen beden tablomuzdan faydalanmanız daha sağlıklı olacaktır. " Erkek Çocuğunun Yaşına Göre Ayak Numarası Nasıl Belirlenir ?" blogumuza göz atarak erkek bebek ayak numarası ile ilgili daha ayrıntılı bilgi alabilir ve miniklerinizin seçimini daha doğru şekilde yapabilirsiniz. 



İlk Adım Ayakkabısı Seçiminin Önemi


Özellikle yürümeye başlamakta yaklaşan ve yürümeye başlayan bebeklerde ayak yapısındaki zorluklar daha çabuk kendini gösterebilir. Bu noktada 0-3 yaş grubu ilk adım ayakkabısı seçimi çok önem kazanmaktadır.


Bebeklerin yürüme çağına cümleleri 12-18 ay arası ayakkabı tercih edilecek ilk adım, ayak sağlığı ve yürüme yeteneğinin sahip olduğu değerlere göre çok hassas bir ihtiyaç. Yürümeye başlamadan önce bebeklere genellikle ayakkabı giydirilmemesi önerilir. ayak çıplakla yeri hissetmesi, özgürce yere basabilmesi esastır.

Yürümeye devam ederken dönemde ise sıkı ve sert tabanlı ayakkabılar yerine, ilk adım özelliği taşıyan yumuşak ,hakiki deri ve ayak sıkmayacak yapı, kaydırmaz ve doğal deri tabanlı bebek patiği kullanılmalı.


İlk Adım Ayakkabı Modellerimizi incelemek için hemen tıklayın... 


Yoyo Junior Bebek Ayak Ölçüm Tablosu


Doğal Deri Yoyo Junior Bebek Patikleri Konforu


Yoyo Junior ilk adım ayakkabılarımızın her biri özel el işçiliği ile %100 deri özellikleri yapılmıştır. Bebeğinizin ilk adımlarını attığı dönem öncesi de dahil evde, emekleme süreci, kullanım ev pattiği, yazın da terletmeyen özelliğiyle her mevsim her hükümda elverişlidir.

Aynı zamanda yürümeye başlayan bebek için Yumuşaklığı ve aktarımız doğal deri tabanıyla oldukça güvenli bir yere basmayı sağlar. Özel astarlı tasarımıyla onların ayaklarını hareket ettirerek rahat bir şekilde hareket eder.


Bilekten saran lastikyle ayağından çıkmaların ötesine geçmek, ciğer giydirme elde etmek da elde etmek. Kullandığımız doğal deri, zararlı kimyasallar içermemektedir.

 İlk Adım Ayakkabı Modellerimizi incelemek için hemen tıklayın....



Aylara Göre Bebek Patik Numaramızı Nasıl Belirleriz?


Yoyo Junior ilk adım ayakkabılarımız ve Caluu Baby bebek patiklerimiz, 0-3 yaş arası bebeklerimiz için 16'dan 23 numaraya kadar üretilir. Bebeklerinize ayakkabı ölçüleri önemlidir. Ne çok dar ve sıkı ne de çok bol sıkma.


Doğru numarayı bulabilmeniz için bebeklerin ayak numarası, topuğundan başparmağının ucuna kadar doldurmanız yeterlidir. Çıkan "cm-inç" konumuna uygun olan grupları listesini yayınlamak en sağlıklısıdır.

Sağlıklı günlerin giyilmesi dileklerimizle!


İlk Adım Ayakkabı Modellerimizi incelemek için hemen tıklayın...