1-3 İŞ GÜNÜNDE KARGOLANMAKTADIR
1-3 İŞ GÜNÜNDE KARGOLANMAKTADIR
1-3 İŞ GÜNÜNDE KARGOLANMAKTADIR
Bebeğimize Yürümesi İçin Nasıl Destek Oluruz?

Bebeğimize Yürümesi İçin Nasıl Destek Oluruz?

Bebeğiniz birinci yaşını doldurduğunda ailedeki tüm fertlerin merak konusu ne zaman yürüyeceğidir. Kimi bebek bir yaşına gelmeden 9. ayında ilk adımını atmayı becerirken, kimileri birinci yaşında ya da daha sonraki aylarda bunu başarabilir. Bazı bebekler hiç emeklemeden direk yürümeye başlar. Yürüme dönemi genellikle 12 ila 15 .ay arasında tamamlanır. Bu, bebeğin gelişim özelliklerine göre farklılaşabilir. Genetik faktörler dışında ailelerin tutumu ve desteği de bu konuda oldukça önemli bir yer tutar.Bu yazımızda bebeğinizi yürümeye teşvik edecek birkaç yöntemi sizin için ele alacağız.

Öncelikle bebeğin yürümeye giden aşamalarından kısaca bahsedelim:

  1. Oturmak: Bebeğiniz, dengesini kurmayı becerebildiğini ilk kez yardımsız oturabildiğinde gösterir. Kaslarının gelişmeye başladığı bu dönemde bebeğinizi teşvik edici oyunlarla destekleyin.
  2. Emeklemek: Bebeğinizin bacak ve kol kaslarının geliştiği bu dönemde emekleme devreye girer. Vücut kaslarının yavaş yavaş geliştiği emekleme zamanı, bebeğiniz ve sizin için çok keyifli bir dönemdir. Evin içinde yapacağınız emekleme gezileriyle onu destekleyebilirsiniz.
  3. Kalkma çabaları: Emekleme sonrası yavaş yavaş yukarı doğru kalkmalar başlar. Bebeğinizin nesnelere uzanma isteği, kendini gösterme çabasıyla en dikkat edilmesi gereken dönemdir aslında. Etrafta bebeğinize zarar verecek nesneler bulundurmamak bu dönem için sağlıklı olacaktır.
  4. Destekli yürümek: Artık bebeğiniz yürümeye geçiş dönemine girmiştir. Onu ellerinden tutarak bol bol yapacağınız yürüme egzersizleriyle cesaretlendirip yürümeye teşvik edebilirsiniz.
  5. Yardımsız ayağa kalkma: Yürüme öncesi son aşama olan kendi başına ayağa kalkma sırasında bebeğiniz desteksiz ayağa kalkıp durabilir. Siz de onu oyunlarla destekleyip ilk adımını atması için eğlenceli bir zemin hazırlayabilirsiniz.

Peki ona destek olmak için alacağımız önlemler ve yürümesine yardım edecek yollar nelerdir?

 

  • Bebeğinizin sırt kaslarını geliştirmesi için baş ve boynunu hareket ettirmesi iyi olacaktır. Onun ilgisini çekerek karın üstü egzersizleri yaptırmak onu hem emeklemeye teşvik edecek hem de kaslarını güçlendirecektir.
  • Sevdiği oyuncaklardan yardım alın. Bebeğinizin önüne onun ilgisini çekecek nesneler ve oyuncaklar koyarak ona ulaşmasını sağlayın. Çünkü bir şeye ulaşma isteği bebeğinizin yürümeye olan isteğini de olumlu yönde etkileyecek, onu cesaretlendirecektir.
  •  İtmeli, çekmeli oyuncaklardan da yardım alabilirsiniz. Denge sistemini geliştirici ve ilgilerini çeken sesli ve müzikli oyuncakları tercih edin.
  • Yürümeye başlanan bu dönem çok hassas bir dönemdir. Güvenliği açısından korunaklı bir alan oluşturun, tehlikeli nesneleri ortadan kaldırıp, ona özgür olabileceği bir alan yaratın.


Bu dönemde sert tabanlı ve ayağı sıkan ayakkabılar giydirmekten kaçının. Bebeğinizin ayağının özgürce hareket etmesini sağlayan kaydırmaz tabanlı %100 deri ilk adım ayakkabılarını tercih edin. Yoyo Junior’un 0-3 yaş arası bebekler için her biri özel el işçiliği ile üretilen orijinal deri bebek patiklerinigüvenle tercih edebilirsiniz.

  

Yürümeye başlayan bebeğinizin ayak ölçüsüne uygun, ayak gelişimi ve yürümesini destekleyici deri bebek patiği modellerimize indirimli fiyatlarıyla sahip olun.